TIEDOTE 10.7.2020

Kaikessa hiljaisuudessa toimintansa vuonna 2018 aloittanut Nord Raudoitus laajentaa markkinoitaan Ruotsiin ja erityisesti tuulivoimaan.

Vuoden hautumisaika

32-vuotiaan toimitusjohtajan Konsta Lioutkovskin mukaan idea lähti jo vuonna 2017, kun hän huomasi että Suomessa oli ammattimaisten työntekijöiden puute rakennustyömailla. Lioutkovski työskenteli tällöin itsekin rakennustyömaalla ja tutustui puolalaiseen Damian Wojcikiin. Wojcik ehdotti mukaan Mariusz Boguszia ja näin perustajakolmikko oli kasassa. Itse yritysidea hautui kolmikon ajatuksissa noin vuoden verran, kunnes yrityksen rekisteröintipaperit täytettiin kesän alussa 2018.

Ensimmäisen vuoden aikana miehet hoitivat kaikki paperityöt itse ja palkkalistoilla oli enimmillään 50 työntekijää.

Uusia toimistohenkilöitä ja toimistoja

Vuoden 2019 aikana toiminta alkoi laajentua voimakkaasti ja suomalaisten urakoiden lisäksi yritys pääsi mukaan ensimmäisiin Ruotsin projekteihinsa. Loppuvuoden 2019 aikana ilmeni tarve vakituiselle toimistohenkilökunnalle. Niimpä johdon assistentiksi rekrytoitiin Essi Pyykkönen ja pian perään myyjäksi Jan-Erik Hildén sekä henkilöassistentiksi Vantaan uuteen toimistoon Lidia Kumpula. Kaiken kaikkiaan vuoden 2019 aikana palkkalistoilla oli enimmillään 135 henkilöä.

Kevään 2020 aikana yrityksen palvelukseen palkattiin projektipäälliköksi Nord Timpureiden toimintaan keskittyvä Riku Rasila. Lisäksi tiimiin liittyi henkilöstöpäällikkö Ida Matysek, markkinointiassistentti Minna Clare ja sekä ruotsiin laajentamista silmällä pitäen ruotsinkieltä natiivitasolla puhuva Harry Söderlund. Nord Raudoitus Oy:n henkilökunta on näin ollen siis kasvanut 3 henkilöomistajasta kokonaiseen 11 toimihenkilöön. Lisäksi Oulun toimistolla työskentelee tällä hetkellä kesätyöntekijä Julia Keränen ja palkkoja lasketaan tänä kesänä jo 202 henkilölle.

Tähtäimessä Ruotsi

Nord Raudoitus Oy Konsta Lioutkovski

Alkuvuonna Nord Raudoitus Oy on tehnyt Ruotsissa jo 4 raudoitus- ja rakennusprojektia. Näistä pisimpiä projekteja on ollut esimerkiksi Brattmyrlidenin tuulipuisto, Pohjois-Ruotsissa. Puistoon tehtiin 19 kpl tuulivoimaloiden kallioankkuriperustuksia, kertoo Konsta Lioutkovski. Raudoitusrautaa maaperään upposi lähes puoli miljoonaa kiloa.

Kasvavan toiminnan myötä Nord Raudoitus on perustanut Ruotsiin tytäryhtiön Nord Armering Ab:n, ja sen myötä olemme nyt Byggnadsin, eli Svenska Byggnadsarbetareförbundet:n jäseniä eilisestä lähtien.

Yritys on myös rekisteröinyt aputoiminimekseen Nord Wind:n. Näillä toimenpiteillä haetaan profiloitumista tuulivoimaloiden perusteiden raudoittamisosaamiseen, sekä eriytetään markkinointia sekä työntekijöiden palkkaamista selkeästi eri projekteihin.

Meillä on siinä mielessä hyvä tilanne, että meille halutaan tulla töihin. Tätä on tapahtunut jo alusta asti, ja itse asiassa tällä tavalla rekrytoimme ihan ensimmäiset työntekijämme, silloin 2018, kertoo Konsta Lioutkovski.

Video: Nord Raudoitus Oy laajentaa toimintaansa

Nord Armering Ab:n verkkosivut avautuvat osoitteeseen https://nordarmering.se

Nord Raudoitus Oy on vuonna 2018 perustettu raudoitusfirma, joka on erikoistunut suuriin ja vaativiin kohteisiin. Teemme raudoituksia silta- ja tuulivoimalarakentamisen sekä erilaisen teollisuusrakentamisen tarpeisiin. Toiminta-alueemme on pääasiassa koko Suomi ja toiminta laajenee jatkuvasti myös Ruotsiin. Nord Raudoitus Oy työllistää vakituisesti noin 150 henkilöä. Vuoden 2020 alussa rekisteröitiin aputoiminimi Nord Timpurit joka on erikoistunut tuulivoimaloiden, siltojen, teollisuuden, parkkihallien ja kerrostalojen rakennushankkeisiin timpuritöiden parissa. Lisäksi Ruotsissa aloittaa toimintansa kesällä 2020 Nord Armering Ab, joka on Nord Raudoituksen tytäryhtiö. Kesäkuussa 2020 rekisteröitiin myös aputoiminimi Nord Wind.